/filmid
est
Filmid
Jaga:
Filmide hindamiseks ning personaalsete filmisoovituste saamiseks logi sisse!
Žanr: Eluloofilm
Märksõnad: Tants, Elulood, Perekond, Edulood
Programm
Sünopsis

Kuubalane Carlos Acosta oli esimene mustanahaline balletitantsija, kes esitas Londoni Kuninglikus Balleti­teatris ­Romeot. Filmis kehastab legendaarne balletitantsija iseend. „Yuli” keskendub enim Acosta lapsepõlvele, mis ­möödus Havanna vaeses linnajaos. Tollal oli Acosta püsimatu rahmeldaja. Isa oli see, kes poisi vastu tahtmist tantsu­kooli uksest sisse lükkas. Isa-poja vaheline karm armastus annab biograafiale keskse telje. Paralleelselt isa-poja nägemuste ja soovide põrkumisele vastandatakse lapsepõlve kergemeelne sihitus balletiteatri range distsipliiniga. Acosta lugu kinnitab raamide ja suunamise tähtsust. Mitmekihilise eluloofilmina toob „Yuli” vaatajani muinasjutulise eduloo, eksiilis elamise raskused, eneseleidmise käänulise tee. Tegu on liigutava draamaga, mille sügavus ulatub balletimaailmast märksa kaugemale.

Režissöör
Icíar Bollaín

(1967)

Filmograafia
  • Hi, Are You Alone? (1995)
  • Flores de otro mundo (Flowers from Another World, 1999)
  • Te doy mis ojos (Võta mu silmad, PÖFF 2003)
  • Mataharis (2007)
  • También la lluvia (Even the Rain, 2010)
  • Katmandú, un espejo en el cielo (Kathmandu Lullaby, 2011)
  • En tierra extraña (2014)
  • El olivo (Oliivipuu, PÖFF 2016)
  • Yuli (2018)
P, 18.11.2018
18:15
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 2
030206
Subtiitrid: 
EST, ENG
Seansikood: 030206
K, 21.11.2018
18:45
Tallinn, 
Kino Artis
Saal 1
061406
Subtiitrid: 
EST, ENG
Seansikood: 061406
R, 30.11.2018
19:30
Tartu, 
Cinamon
Saal 1
151606
Subtiitrid: 
EST, ENG
Seansikood: 151606
Filmi info
Riigid: Hispaania, Kuuba, Suurbritannia, Saksamaa
Aasta: 2018
Kestus: 109 minutit
Režissöör: Icíar Bollaín
Produtsendid: Andrea Calderwood, Juan Gordon
Stsenarist: Paul Laverty
Operaator: Alex Catalán
Montaaž: Nacho Ruíz Capillas
Helilooja: Alberto Iglesias
Osatäitjad: Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edison Manuel Olbera, Laura de la Uz
Tootjad: Morena Films, Potboiler Productions, Producciones de la 5ta Avenida, Galápagos Media, Hijo de Ogún
Festivalid: San Sebastián (Jury Prize for Best Screenplay), Hamburg
Sünopsis

Kuubalane Carlos Acosta oli esimene mustanahaline balletitantsija, kes esitas Londoni Kuninglikus Balleti­teatris ­Romeot. Filmis kehastab legendaarne balletitantsija iseend. „Yuli” keskendub enim Acosta lapsepõlvele, mis ­möödus Havanna vaeses linnajaos. Tollal oli Acosta püsimatu rahmeldaja. Isa oli see, kes poisi vastu tahtmist tantsu­kooli uksest sisse lükkas. Isa-poja vaheline karm armastus annab biograafiale keskse telje. Paralleelselt isa-poja nägemuste ja soovide põrkumisele vastandatakse lapsepõlve kergemeelne sihitus balletiteatri range distsipliiniga. Acosta lugu kinnitab raamide ja suunamise tähtsust. Mitmekihilise eluloofilmina toob „Yuli” vaatajani muinasjutulise eduloo, eksiilis elamise raskused, eneseleidmise käänulise tee. Tegu on liigutava draamaga, mille sügavus ulatub balletimaailmast märksa kaugemale.

Režissöör
Icíar Bollaín

(1967)

Filmograafia
  • Hi, Are You Alone? (1995)
  • Flores de otro mundo (Flowers from Another World, 1999)
  • Te doy mis ojos (Võta mu silmad, PÖFF 2003)
  • Mataharis (2007)
  • También la lluvia (Even the Rain, 2010)
  • Katmandú, un espejo en el cielo (Kathmandu Lullaby, 2011)
  • En tierra extraña (2014)
  • El olivo (Oliivipuu, PÖFF 2016)
  • Yuli (2018)