/filmid
est
Filmid
Jaga:
Filmide hindamiseks ning personaalsete filmisoovituste saamiseks logi sisse!
Žanr: Komöödia
Märksõnad: Muusika, Tants, Huumor, Armastus
Programm
Sünopsis

Indias on piirkondi, kus korraldatud abielu on ainsaks mõeldavaks kooselamise viisiks. Rumi (Taapsee Pannu) on noor ja taltsutamatu naine, kes ei aktsepteeri Indias vaikimisi heakskiidetud naiste allasurumist ega suguseltsi poolt organiseeritud abielusid. Oma pere teadmata kohtub ta impulsiivse noormehe -Vickyga (Vicky Kausall). Ent salajane romanss ei kesta igavesti, Rumi peab astuma korraldatud abiellu. Olukord ei ole kergem ka Robbie (Abhishek -Bachchan) jaoks, kes viiakse kokku pruudiga, kelle süda kuulub teisele.
„Abikaasa materjal” jälgib Rummi iseseisvumist naisena. Laiemalt vaadatuna on see emantsipeerumislugu. Üha enam sammutakse oma teed, seda perekonna manitsustele vaatamata. Tänapäeva India üheks produktiivsemaks filmi-produtsendiks ja -lavastajaks tõusnud, PÖFFi esimese võistlusprogrammi EurAsia võitja (2004) Anurag Kashyapi juba 15. täispika filmi näol on tegemist Bollywoodi mõjutustega romantilise draamaga, milles on särtsu, muusikat ja dramaatilisi südamete keerdkäike. Filmi esilinastus toimus tänavusel Toronto filmifestivalil.
PÖFFil on linastunud ka kaks viimast Kashyapi filmi „Hull Raman” (2016) ja „Kakleja” (2017).

Režissöör
Anurag Kashyap

on üks India produktiivsemaid stsenariste: ta on kirjutanud stsenaariume telesarjadele ja töötanud koos selliste režissööridega nagu R.G. Varma, E. Nivas, S. Gupta jpt. Filminduses iseõppijana on tal pikaajalised kogemused teatrijuhina ja lavastaja assistendina Bollywoodis. Tema esimene mängufilm „Viis” („Paanch”, 2004) oli põnevik, kus viis kuulsusjanus rokkmuusikut satuvad mõrvade ja afääride keerisesse. Tema järgmine film „Must reede” valmis samanimelise raamatu ainetel, mille autoriks oli ajakirjanik S. Hussain Zaidi. Teos linastus ka PÖFFi võistlusprogrammis 2004. aastal.

Filmograafia
  • Black Friday (Must reede, PÖFF 2004)
  • Dev D (2009)
  • Gulaal (2009)
  • Gangs of Wasseypur (PÖFF 2012)
  • Ugly (2013)
  • Bombay Velvet (2015)
  • Raman Raghav 2.0 (Psycho Raman, PÖFF 2016)
  • Mukkabaaz (The Brawler, PÖFF 2017)
  • Manmarziyaan (Husband Material, 2018)
L, 17.11.2018
15:45
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 5
020506
Subtiitrid: 
ENG
Seansikood: 020506
E, 19.11.2018
20:45
Tallinn, 
Kino Artis
Saal 1
041407
Subtiitrid: 
ENG
Seansikood: 041407
L, 01.12.2018
21:00
Tallinn, 
Kino Artis
Saal 1
161408
Subtiitrid: 
ENG
Seansikood: 161408
Filmi info
Riik: India
Aasta: 2018
Kestus: 150 minutit
Keeled: hindi, pandžabi
Režissöör: Anurag Kashyap
Produtsent: Aanand L. Rai
Stsenarist: Kanika Dhillon
Operaator:  Sylvester Fonseca
Montaaž: Aarti Bajaj
Helilooja: Amit Trivedi
Osatäitjad: Tapsee Pannu, Vicky Kaushal, Abdul Quadir Amin, Abhishek Bachchan, Saurabh Sachdeva
Tootjad: Colour Yellow Productions, Phantom Films
Festival: Toronto
Sünopsis

Indias on piirkondi, kus korraldatud abielu on ainsaks mõeldavaks kooselamise viisiks. Rumi (Taapsee Pannu) on noor ja taltsutamatu naine, kes ei aktsepteeri Indias vaikimisi heakskiidetud naiste allasurumist ega suguseltsi poolt organiseeritud abielusid. Oma pere teadmata kohtub ta impulsiivse noormehe -Vickyga (Vicky Kausall). Ent salajane romanss ei kesta igavesti, Rumi peab astuma korraldatud abiellu. Olukord ei ole kergem ka Robbie (Abhishek -Bachchan) jaoks, kes viiakse kokku pruudiga, kelle süda kuulub teisele.
„Abikaasa materjal” jälgib Rummi iseseisvumist naisena. Laiemalt vaadatuna on see emantsipeerumislugu. Üha enam sammutakse oma teed, seda perekonna manitsustele vaatamata. Tänapäeva India üheks produktiivsemaks filmi-produtsendiks ja -lavastajaks tõusnud, PÖFFi esimese võistlusprogrammi EurAsia võitja (2004) Anurag Kashyapi juba 15. täispika filmi näol on tegemist Bollywoodi mõjutustega romantilise draamaga, milles on särtsu, muusikat ja dramaatilisi südamete keerdkäike. Filmi esilinastus toimus tänavusel Toronto filmifestivalil.
PÖFFil on linastunud ka kaks viimast Kashyapi filmi „Hull Raman” (2016) ja „Kakleja” (2017).

Režissöör
Anurag Kashyap

on üks India produktiivsemaid stsenariste: ta on kirjutanud stsenaariume telesarjadele ja töötanud koos selliste režissööridega nagu R.G. Varma, E. Nivas, S. Gupta jpt. Filminduses iseõppijana on tal pikaajalised kogemused teatrijuhina ja lavastaja assistendina Bollywoodis. Tema esimene mängufilm „Viis” („Paanch”, 2004) oli põnevik, kus viis kuulsusjanus rokkmuusikut satuvad mõrvade ja afääride keerisesse. Tema järgmine film „Must reede” valmis samanimelise raamatu ainetel, mille autoriks oli ajakirjanik S. Hussain Zaidi. Teos linastus ka PÖFFi võistlusprogrammis 2004. aastal.

Filmograafia
  • Black Friday (Must reede, PÖFF 2004)
  • Dev D (2009)
  • Gulaal (2009)
  • Gangs of Wasseypur (PÖFF 2012)
  • Ugly (2013)
  • Bombay Velvet (2015)
  • Raman Raghav 2.0 (Psycho Raman, PÖFF 2016)
  • Mukkabaaz (The Brawler, PÖFF 2017)
  • Manmarziyaan (Husband Material, 2018)