/filmid
est
Filmid
Jaga:
Filmide hindamiseks ning personaalsete filmisoovituste saamiseks logi sisse!
Programm
Sünopsis

1930. aastate alguses korraldab Nõukogude Liit kohtuprotsessi grupi juhtivate majandusteadlaste ja inseneride üle, süüdistades neid riigi kukutamise plaanides. Kuigi süüdistused on välja mõeldud, ootab kohtualuseid süüdi¬mõistmisel surm. Protsess, mis oli toona mõeldud mõjuma kujundina õiglusest ja teenima Stalini võimu, on tänaseks kujunenud valusaks hoiatuseks võimu kuritarvitamisest autoritaarses süsteemis. Pealkirja kattuvus Franz Kafka sama¬nimelise romaaniga ei ole juhuslik, kuna filmi protsess annab edasi Kafka loomingule omast absurdi ja pinevust. Režissöör Sergei Loznitsa suudab oskusliku arhiivimaterjali kasutamise abil ajaloo elavaks muuta, näidates samas, et teatud etenduslikkus on masside võlumise eesmärgil protsessi sisse kirjutatud.

Režissöör
Sergei Loznitsa

(b 1964)

Filmograafia
  • Schastye moe (Minu õnn, PÖFF 2010)
  • V tumane (Udus, PÖFF 2012)
  • Maidan (doc, PÖFF 2014)
  • Sobytie (doc, Sündmus, PÖFF 2015)
  • Austerlitz (doc, PÖFF 2016)
  • Krotkaya (Vagurake, PÖFF 2017)
  • The Trial (doc, Protsess, PÖFF 2018)
  • Donbass (PÖFF 2018)
L, 17.11.2018
16:30
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 5
021306
Subtiitrid: 
ENG
Seansikood: 021306
R, 23.11.2018
21:45
Tallinn, 
Kino Artis
Saal 2
081506
Subtiitrid: 
ENG
Seansikood: 081506
T, 27.11.2018
17:00
Tartu, 
Cinamon
Saal 4
121706
Subtiitrid: 
ENG
Seansikood: 121706
Filmi info
Riik: Holland
Aasta: 2018
Kestus: 127 minutit
Keel: vene
Režissöör: Sergei Loznitsa
Produtsendid: Maria Choustova, Sergei Loznitsa, Peter Warnier
Stsenarist: Sergei Loznitsa
Montaaž: Sergei Loznitsa, Danielius Kokanauskis
Tootjad: ATOMS & VOID, Wild at Art
Festivalid: Venice, Toronto, Busan
Sünopsis

1930. aastate alguses korraldab Nõukogude Liit kohtuprotsessi grupi juhtivate majandusteadlaste ja inseneride üle, süüdistades neid riigi kukutamise plaanides. Kuigi süüdistused on välja mõeldud, ootab kohtualuseid süüdi¬mõistmisel surm. Protsess, mis oli toona mõeldud mõjuma kujundina õiglusest ja teenima Stalini võimu, on tänaseks kujunenud valusaks hoiatuseks võimu kuritarvitamisest autoritaarses süsteemis. Pealkirja kattuvus Franz Kafka sama¬nimelise romaaniga ei ole juhuslik, kuna filmi protsess annab edasi Kafka loomingule omast absurdi ja pinevust. Režissöör Sergei Loznitsa suudab oskusliku arhiivimaterjali kasutamise abil ajaloo elavaks muuta, näidates samas, et teatud etenduslikkus on masside võlumise eesmärgil protsessi sisse kirjutatud.

Režissöör
Sergei Loznitsa

(b 1964)

Filmograafia
  • Schastye moe (Minu õnn, PÖFF 2010)
  • V tumane (Udus, PÖFF 2012)
  • Maidan (doc, PÖFF 2014)
  • Sobytie (doc, Sündmus, PÖFF 2015)
  • Austerlitz (doc, PÖFF 2016)
  • Krotkaya (Vagurake, PÖFF 2017)
  • The Trial (doc, Protsess, PÖFF 2018)
  • Donbass (PÖFF 2018)