/filmid
est
Filmid
Jaga:
Filmide hindamiseks ning personaalsete filmisoovituste saamiseks logi sisse!
Žanr: Komöödia
Programm
Sünopsis

Kui Frank Anthony Vallelonga ehk Tony Lip (Viggo Mortensen), New York City Bronxi linnajao Itaalia-Ameerika piirkonnas töötav väljaviskaja palgatakse Dr Don Shirley (Mahwershala Ali), maailmatasemel mustanahalise klaverimängija autojuhiks ja ihukaitsjaks Manhattanilt lõunasse viival kontserttuuril, peavad nad usaldama „Rohelist raamatut“ – reisijuhti, mis pakub turvalisi ööbimis-, einestamis- ja ärivõimalusi afroameeriklastele segregatsiooni ja Jim Crow’ seaduste ajastul –, mis juhiks neid kohtadesse, kus Shirleyt ei keeldutaks teenindamast, ei alandataks ega ähvardataks vägivallaga.

Riigis, mida iseloomustavad vapper seismine tsiviilõiguste eest ja samas räsivad muutuste tuuled, astuvad kaks meest silmitsi rassismi ja ohtudega ning lasevad end troostida suuremeelsusest, headusest ja huumorist. Üheskoos seavad nad kahtluse alla ammukujunenud põhimõtted, heidavad kõrvale oma pealtnäha ületamatuid erimeelsusi ja võtavad omaks neid ühendava inimsuse. Sellest, mis saab alguse kaks kuud kestva hädavajaliku teekonnana, kujuneb sõprus kogu eluks.

„Roheline raamat“ võitis publikuauhinna Toronto filmifestivalil ja on ka üllatav Oscari-kandidaat.

Režissöör
Peter Farrelly
Filmograafia
  • Dumb and Dumber (1994)
  • Kingpin (1996)
  • There's Something About Mary (1998)
  • Me, Myself & Irene (2000)
  • Osmosis Jones (2001)
  • Shallow Hal (2001)
  • Stuck on You (2003)
  • Fever Pitch (2005)
  • The Heartbreak Kid (2007)
  • Hall Pass (2011)
  • The Three Stooges (2012)
  • Dumb and Dumber To (2014)
  • Green Book (2018)
K, 21.11.2018
21:00
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 1
061006
Subtiitrid: 
EST, RUS
Lisainfo: Sisse juhatab Hr Edward Dunn (USA saatkond, avalike suhete büroo)
Seansikood: 061006
Filmi külalised
 
L, 24.11.2018
19:30
Tartu, 
Cinamon
Saal 1
091606
Subtiitrid: 
EST, RUS
Seansikood: 091606
N, 29.11.2018
18:45
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 1
141006
Subtiitrid: 
EST, RUS
Seansikood: 141006
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.
Filmi info
Riik: Ameerika Ühendriigid
Aasta: 2018
Kestus: 130 minutit
Keel: inglise
Režissöör: Peter Farrelly
Produtsendid: Jim Burke, Charles B. Wessler, Brian Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga
Stsenaristid: Brian Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga
Operaator: Sean Porter
Montaaž: Patrick J. Don Vito
Helilooja: Kris Bowers
Osatäitjad: Viggo Mortensen, Mahwershala Ali, Linda Cardellini
Tootjad: Participant Media, DreamWorks Pictures
Levitaja: ACME Film
Festival: Toronto (Grosch People's Choice Award)
Sünopsis

Kui Frank Anthony Vallelonga ehk Tony Lip (Viggo Mortensen), New York City Bronxi linnajao Itaalia-Ameerika piirkonnas töötav väljaviskaja palgatakse Dr Don Shirley (Mahwershala Ali), maailmatasemel mustanahalise klaverimängija autojuhiks ja ihukaitsjaks Manhattanilt lõunasse viival kontserttuuril, peavad nad usaldama „Rohelist raamatut“ – reisijuhti, mis pakub turvalisi ööbimis-, einestamis- ja ärivõimalusi afroameeriklastele segregatsiooni ja Jim Crow’ seaduste ajastul –, mis juhiks neid kohtadesse, kus Shirleyt ei keeldutaks teenindamast, ei alandataks ega ähvardataks vägivallaga.

Riigis, mida iseloomustavad vapper seismine tsiviilõiguste eest ja samas räsivad muutuste tuuled, astuvad kaks meest silmitsi rassismi ja ohtudega ning lasevad end troostida suuremeelsusest, headusest ja huumorist. Üheskoos seavad nad kahtluse alla ammukujunenud põhimõtted, heidavad kõrvale oma pealtnäha ületamatuid erimeelsusi ja võtavad omaks neid ühendava inimsuse. Sellest, mis saab alguse kaks kuud kestva hädavajaliku teekonnana, kujuneb sõprus kogu eluks.

„Roheline raamat“ võitis publikuauhinna Toronto filmifestivalil ja on ka üllatav Oscari-kandidaat.

Režissöör
Peter Farrelly
Filmograafia
  • Dumb and Dumber (1994)
  • Kingpin (1996)
  • There's Something About Mary (1998)
  • Me, Myself & Irene (2000)
  • Osmosis Jones (2001)
  • Shallow Hal (2001)
  • Stuck on You (2003)
  • Fever Pitch (2005)
  • The Heartbreak Kid (2007)
  • Hall Pass (2011)
  • The Three Stooges (2012)
  • Dumb and Dumber To (2014)
  • Green Book (2018)