/filmid
est
Filmid
Žanr: draama
Märksõnad: sõda, ajalugu, armastus
Sünopsis

Saksa väed on Pariisi äärelinnas. Peategelasel Georgil õnnestub viimasel hetkel Marseille’sse pageda, seal selgub aga, et sadamalinna lastakse ainult neid, kellel on ette näidata sissesõiduluba, mis tõestaks, et nad on seal ainult läbisõidul. Võttes omaks Weideli-nimelise kirjaniku identiteedi, üritab Georg pääseda mõnele harvadest väljuvatest laevadest. Kuid tema plaanid muutuvad, kui ta kohtub salapärase Mariega.

„Läbisõit“ põhineb Anna Seghersi samanimelisel romaanil, mille ta kirjutas eksiilis elades. Režissöör Christian Petzold („Fööniks“) toob vaataja ette oma seni kõige emotsionaalsema filmi, mille peaosades säravad noored näitlejad Franz Rogowski ja Paula Beer. Kõhedaks tegeva oskusega ühendab lavastaja meisterlikult mineviku ja tänapäeva – filmi tegevus toimub tänapäeva Marseille’s, kus elavad tegelaskujud minevikust. Nii õnnestub toonastel pagulastel kohtuda kaasaja põgenikega, ajalugu saab kokku tänapäevaga ning kõik lood lõimuvad, luues üheainsa igavikulise läbisõiduruumi.

Cristoph Gröner

Režissöör
Christian Petzold

(snd 1960) õppis germanistikat ja teatriteadust ning töötas televisioonis. 1988–94 õppis ta Berliinis Saksa filmi- ja televisiooniakadeemias ja töötas režissööri assistendina. Tema 2000. a valminud film „Kindlustunne” (PÖFF 2001) pälvis aasta parima Saksa filmi auhinna. PÖFF on näidanud Petzoldi filmidest kuut, neist viimati draamat „Fööniks” 2014. aastal. 

Filmograafia
  • Die Innere Sicherheit (Kindlustunne, 2000, PÖFF 2001)
  • Toter Mann (Surnud mees, 2001, PÖFF 2002)
  • Wolfsburg (PÖFF 2003)
  • Gespenster (2004)
  • Yella (PÖFF 2007)
  • Jerichow (2008)
  • Barbara (PÖFF 2012)
  • Phoenix (Fööniks, PÖFF 2014)
  • Transit (2018)
T, 20.11.2018
17:00
Tartu, 
Elektriteater
051806
Subtiitrid: 
EST, ENG, RUS
Seansikood: 051806
R, 23.11.2018
19:30
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 4
081206
Subtiitrid: 
EST, ENG, RUS
Seansikood: 081206
Filmi külalised
 
E, 26.11.2018
18:45
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 4
111206
Subtiitrid: 
EST, ENG, RUS
Seansikood: 111206
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.
Filmi info
Riik: Saksamaa
Aasta: 2018
Kestus: 101 minutit
Keeled: saksa, prantsuse
Režissöör: Christian Petzold
Produtsendid: Florian Koerner von Gustorf, Michael Weber
Stsenarist: Christian Petzold
Operaator: Hans Fromm
Montaaž: Bettina Böhler
Helilooja: Stefan Will
Osatäitjad: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese
Tootjad: Schramm Film, Koerner & Weber
Levitaja: A-One Films Estonia
Festivalid: Berlin, Hong Kong, Jerusalem, Toronto, Vancouver, New York
Sünopsis

Saksa väed on Pariisi äärelinnas. Peategelasel Georgil õnnestub viimasel hetkel Marseille’sse pageda, seal selgub aga, et sadamalinna lastakse ainult neid, kellel on ette näidata sissesõiduluba, mis tõestaks, et nad on seal ainult läbisõidul. Võttes omaks Weideli-nimelise kirjaniku identiteedi, üritab Georg pääseda mõnele harvadest väljuvatest laevadest. Kuid tema plaanid muutuvad, kui ta kohtub salapärase Mariega.

„Läbisõit“ põhineb Anna Seghersi samanimelisel romaanil, mille ta kirjutas eksiilis elades. Režissöör Christian Petzold („Fööniks“) toob vaataja ette oma seni kõige emotsionaalsema filmi, mille peaosades säravad noored näitlejad Franz Rogowski ja Paula Beer. Kõhedaks tegeva oskusega ühendab lavastaja meisterlikult mineviku ja tänapäeva – filmi tegevus toimub tänapäeva Marseille’s, kus elavad tegelaskujud minevikust. Nii õnnestub toonastel pagulastel kohtuda kaasaja põgenikega, ajalugu saab kokku tänapäevaga ning kõik lood lõimuvad, luues üheainsa igavikulise läbisõiduruumi.

Cristoph Gröner

Režissöör
Christian Petzold

(snd 1960) õppis germanistikat ja teatriteadust ning töötas televisioonis. 1988–94 õppis ta Berliinis Saksa filmi- ja televisiooniakadeemias ja töötas režissööri assistendina. Tema 2000. a valminud film „Kindlustunne” (PÖFF 2001) pälvis aasta parima Saksa filmi auhinna. PÖFF on näidanud Petzoldi filmidest kuut, neist viimati draamat „Fööniks” 2014. aastal. 

Filmograafia
  • Die Innere Sicherheit (Kindlustunne, 2000, PÖFF 2001)
  • Toter Mann (Surnud mees, 2001, PÖFF 2002)
  • Wolfsburg (PÖFF 2003)
  • Gespenster (2004)
  • Yella (PÖFF 2007)
  • Jerichow (2008)
  • Barbara (PÖFF 2012)
  • Phoenix (Fööniks, PÖFF 2014)
  • Transit (2018)