/filmid
est
Filmid
Jaga:
Filmide hindamiseks ning personaalsete filmisoovituste saamiseks logi sisse!
Žanr: Müstika
Märksõnad: Erootika, Retro, Õudus, Mood, Seks
Sünopsis

Kas saab suhtuda nostalgiaga ajastusse, mida me tegelikult ei mäleta? Režissöör Peter Strickland võib ju käia juba neljakümnendaid ja tema filme läbib moodne mitmemõttelisus, kuid samas on nende ühisnimetajaks filmimehe leebe kiindumus retronaudingutesse nagu 70ndate alguse kitšilikkus, sensatsiooniline euroõõv ja tõlkes kaduma läinud dublaažid. Perversne (ja sageli perversselt vaimukas) žanrifilm, mille tegevus toimub jõulujärgses Londonis. Kõige lihtsamalt öeldes räägib film loo ühest saatanlikust kaubamajast ja kummituslikust kleidist. Punane nagu põrgu ja sama neetud, sobitub riidehilp nagu valatult igale ostjale. Kuid sellel põnevusel on oma hind, milleks võivad olla nilbed nahaprobleemid või plahvatavad pesumasinad.

Režissöör
Peter Strickland

Strickland (1973)

Filmograafia
  • Katalin Varga (PÖFF 2009)
  • Berberian Sound Studio (2012)
  • Björk: Biophilia Live (doc, 2014)
  • The Duke of Burgundy (2014)
  • The Film That Buys the Cinema (doc, 2014)
  • In Fabric (2018)
L, 17.11.2018
19:30
Tartu, 
Cinamon
Saal 1
021606
Seansikood: 021606
R, 30.11.2018
20:15
Tallinn, 
Kino Sõprus
150907
Seansikood: 150907
L, 01.12.2018
21:15
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 3
161107
Seansikood: 161107
Filmi info
Riik: Suurbritannia
Aasta: 2018
Kestus: 118 minutit
Keel: inglise
Režissöör: Peter Strickland
Produtsent: Andy Starke
Stsenarist: Peter Strickland
Operaator: Ari Wegner
Montaaž: Matyas Fekete
Helilooja: Cavern of Anti-matter
Osatäitjad:  Marianne Jean-Baptiste, Hayley Squires, Leo Bill, Julian Barrett, Steve Oram
Tootjad: Rook Films Ltd, BBC Films, BFI, Headgear Films
Festivalid: Toronto, San Sebastián, London
Sünopsis

Kas saab suhtuda nostalgiaga ajastusse, mida me tegelikult ei mäleta? Režissöör Peter Strickland võib ju käia juba neljakümnendaid ja tema filme läbib moodne mitmemõttelisus, kuid samas on nende ühisnimetajaks filmimehe leebe kiindumus retronaudingutesse nagu 70ndate alguse kitšilikkus, sensatsiooniline euroõõv ja tõlkes kaduma läinud dublaažid. Perversne (ja sageli perversselt vaimukas) žanrifilm, mille tegevus toimub jõulujärgses Londonis. Kõige lihtsamalt öeldes räägib film loo ühest saatanlikust kaubamajast ja kummituslikust kleidist. Punane nagu põrgu ja sama neetud, sobitub riidehilp nagu valatult igale ostjale. Kuid sellel põnevusel on oma hind, milleks võivad olla nilbed nahaprobleemid või plahvatavad pesumasinad.

Režissöör
Peter Strickland

Strickland (1973)

Filmograafia
  • Katalin Varga (PÖFF 2009)
  • Berberian Sound Studio (2012)
  • Björk: Biophilia Live (doc, 2014)
  • The Duke of Burgundy (2014)
  • The Film That Buys the Cinema (doc, 2014)
  • In Fabric (2018)