/filmid
est
Filmid
Jaga:
Filmide hindamiseks ning personaalsete filmisoovituste saamiseks logi sisse!
Sünopsis

Inimene on alati tahtnud vallutada mägesid, rännata sinna, kuhu tundub olevat võimatu minna, ja panna end proovile, seades teinekord ohtu ka enda elu. „Eirates gravitatsiooni” räägib loo mägironija Alex Honnoldsist, kes on võtnud endale sihiks vallutada üks maailma keerulisemaid kaljuseinu. 2307 meetri kõrgust El Capitani võib pidada üheks kõige ohtlikumaks mäeks. Filmi režissöör E. Chai Vasarhelyi (PÖFFi vaatajale tuntud filmiga „Meru”) portreteerib peenelt emotsionaalset mägironijat, kes võtab ette katsumuse, kust eluga välja tulla on väga raske. National Geographic’ule omase võimsa pildikeele ja suurepärase muusikaga film näitab mägironimist selle spordiala täies hiilguses ja raskuses.

Mikk Granström

Režissöör
Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin
Filmograafia
  • Elizabeth Chai Vasarhelyi: A Normal Life (doc, 2003)
  • Youssou Ndour: I Bring What I Love (doc, 2008)
  • Touba (doc, 2013)
  • Meru (doc, PÖFF 2015,co-dir)
  • Incorruptible (doc, 2015)
  • Free Solo (doc, 2018,co-dirJimmy Chin: Meru (doc, PÖFF 2015, co-dir)
  • Free Solo (doc, 2018, co-dir)
T, 20.11.2018
18:30
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 2
050206
Seansikood: 050206
K, 21.11.2018
17:15
Tartu, 
Cinamon
Saal 4
061706
Seansikood: 061706
Filmi info
Riik: Ameerika Ühendriigid
Aasta: 2018
Kestus: 97 minutit
Keel: inglise
Režissöörid: Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin
Produtsendid: Elizabeth Chai Vasarhelyi, Evan Hayes, Jimmy Chin, Shannon Dill
Operaatorid: Jimmy Chin, Clair Popkin, Mikey Schaefer
Montaaž: Bob Eisenhardt
Helilooja: Marco Beltrami
Osatäitja: Alex Honnold
Tootjad: Little Monster Films, Itinerant Media, Parkes+MacDonald/Image, National Geographic Documentary Films
Festivalid: Toronto (People’s Choice Award for Documentary), Telluride
Sünopsis

Inimene on alati tahtnud vallutada mägesid, rännata sinna, kuhu tundub olevat võimatu minna, ja panna end proovile, seades teinekord ohtu ka enda elu. „Eirates gravitatsiooni” räägib loo mägironija Alex Honnoldsist, kes on võtnud endale sihiks vallutada üks maailma keerulisemaid kaljuseinu. 2307 meetri kõrgust El Capitani võib pidada üheks kõige ohtlikumaks mäeks. Filmi režissöör E. Chai Vasarhelyi (PÖFFi vaatajale tuntud filmiga „Meru”) portreteerib peenelt emotsionaalset mägironijat, kes võtab ette katsumuse, kust eluga välja tulla on väga raske. National Geographic’ule omase võimsa pildikeele ja suurepärase muusikaga film näitab mägironimist selle spordiala täies hiilguses ja raskuses.

Mikk Granström

Režissöör
Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin
Filmograafia
  • Elizabeth Chai Vasarhelyi: A Normal Life (doc, 2003)
  • Youssou Ndour: I Bring What I Love (doc, 2008)
  • Touba (doc, 2013)
  • Meru (doc, PÖFF 2015,co-dir)
  • Incorruptible (doc, 2015)
  • Free Solo (doc, 2018,co-dirJimmy Chin: Meru (doc, PÖFF 2015, co-dir)
  • Free Solo (doc, 2018, co-dir)