/filmid
est
Filmid
Jaga:
Filmide hindamiseks ning personaalsete filmisoovituste saamiseks logi sisse!
Žanr: Draama
Sünopsis

Wiktor on helilooja. Zula on palju noorem, särtsakas ja optimistlik tüdruk. Neiut iseloomustab kasvõi see, kuidas ta jutustab oma minevikust: isa ajas mind kogemata emaga sassi ja ma pidin talle noa abil selgitama tema eksitust. Wiktor tahab emigreeruda Läände, Zula on rahul oma kodumaaga. See on kahe inimese piiritu armastuse lugu, millel on siiski raamid – stalinism, sula, külm sõda, raudne eesriie. Kaks armastavat inimest ei saa olla teineteiseta ja samas ei oska olla koos. Oscariga pärjatud Pawel Pawlikowski („Ida”) toonitab, et ta pole elukutseline režissöör ja sõnab, et teeb filme ainult sellest, mis parasjagu on talle huvitav, mitte aga vajadusest olla edukas. 60-aastane režissöör tahab filmiga mõista, milline oli tema enda vanemate, isa ja ema armastus.

Režissöör
Pawel Pawlikowski
Filmograafia
  • The Stringer (1998)
  • Last Resort (2000)
  • My Summer of Love (PÖFF 2004)
  • La femme du Vème (The Woman in the Fifth, PÖFF 2011)
  • Ida (PÖFF 2013)
  • Zimna wojna (Cold War, 2018)
R, 16.11.2018
19:15
Tallinn, 
Kino Sõprus
010907
Subtiitrid: 
EST, ENG, RUS
Seansikood: 010907
E, 26.11.2018
19:15
Tartu, 
Cinamon
Saal 1
111606
Subtiitrid: 
EST, ENG, RUS
Seansikood: 111606
T, 27.11.2018
21:00
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 3
121106
Subtiitrid: 
EST, ENG, RUS
Seansikood: 121106
Filmi info
Riik: Poola
Aasta: 2018
Kestus: 90 minutit
Keeled: poola, prantsuse
Režissöör: Pawel Pawlikowski
Produtsendid: Ewa Puszczynska, Tanya Seghatchian
Stsenaristid: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki, Piotr Borkowski
Operaator: Lukasz Zal
Montaaž: Jaroslaw Kaminski
Helilooja: Marcin Masecki
Osatäitjad: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza
Tootjad: Opus Film, Apocalypso Pictures
Festivalid: Cannes (Best Director), Karlovy Vary, Toronto, San Sebastián
Sünopsis

Wiktor on helilooja. Zula on palju noorem, särtsakas ja optimistlik tüdruk. Neiut iseloomustab kasvõi see, kuidas ta jutustab oma minevikust: isa ajas mind kogemata emaga sassi ja ma pidin talle noa abil selgitama tema eksitust. Wiktor tahab emigreeruda Läände, Zula on rahul oma kodumaaga. See on kahe inimese piiritu armastuse lugu, millel on siiski raamid – stalinism, sula, külm sõda, raudne eesriie. Kaks armastavat inimest ei saa olla teineteiseta ja samas ei oska olla koos. Oscariga pärjatud Pawel Pawlikowski („Ida”) toonitab, et ta pole elukutseline režissöör ja sõnab, et teeb filme ainult sellest, mis parasjagu on talle huvitav, mitte aga vajadusest olla edukas. 60-aastane režissöör tahab filmiga mõista, milline oli tema enda vanemate, isa ja ema armastus.

Režissöör
Pawel Pawlikowski
Filmograafia
  • The Stringer (1998)
  • Last Resort (2000)
  • My Summer of Love (PÖFF 2004)
  • La femme du Vème (The Woman in the Fifth, PÖFF 2011)
  • Ida (PÖFF 2013)
  • Zimna wojna (Cold War, 2018)